Assalamualaikum dan salamsejahtera. Salam 1 Malaysia dan salam 1 Blogger. =)

Hari ini SZ x nak ckp byk sgt . Just nak cerita sikit pasal persekolahan SZ. Tahun 2011 mmg sgt sgt bermakna buat SZ. SZ ambil peperiksaan PMR pd tahun lepas. Pd tahun 2010 iaitu pd tahun SZ di Form 2 , SZ bertekad bila naik ke Form 3 akan belajar bersngguh-sungguh sbb nak PMR. Tapi , azam itu x berapa trcapai bila SZ masih lg min-main. Kurang membaca . Kalau nak tgk buku pun , masa buat homework je. Tapi Alhamdulillah , SZ mempunyai guru-guru yg tegar dan rajin dan sgt sgt prihatin terhadap pelajar pelajar mereka. Jadi , kelas SZ bermula pd pukul 7.30 mcm biasa dan kelas tambahan pd setiap hari sehingga pukul 5 ptg. Jadi , hari-hari , SZ balik rumah jam 5 petang. Study non-stop kat sekolah. Bila balik mmg letih. X cukup dgn kelas sebelah petang, cikgu-cikgu sambung lg pd hujung minggu. Dan kalau cikgu bg homework byk setimbun , mmg stress sgt2. Tapi , SZ suka. Lebih baik cikgu-cikgu buat mcm tu , drp biar kitorg menghadap Muka Buku lebih drp mengadap buku. SZ tahu , kalau cikgu x buat macam tu , mmg x study larh sebelah petang. Hujung munggu mmg enjoy la lebih.

Setelah hampir tujuh bulan belajar , akhirnya , PMR kunjung tiba. Hati berdebar-debar mcm nk tersembul keluar drp tubuh tiap hari peperiksaan. Dan bila dah tamat exam , mmg Form 3 enjoy sgt2. Ada yg dtg sekolah , ada yg pergi lawatan , ada yg lepak lepak je kt rumah. Mmg happy sgt. Kemudian , kebahagiaan SZ meraikan kemerdekaan , hilang bila tiba hari keputusan PMR diumumkan. Malam sebelum terima result mmg x boleh tidur. Jantung berdegup bukan main. X pernah rasa mcm ni sebelum ni. Dan SZ mmg xkan lupakan perasaan tu. Pd 22/12/2011 , SZ dpt result PMR. Mula-mula , sebelum ambil result , cikgu umumkan pelajar-pelajar terbaeekkkk dan cikgu dah ckp yg dapat 9A hanya 2 org saja. Dlm ramai ramai yg ambil 9 subjek , hanya 2 nama yg akan diumumkan mendapat 9A. SZ ambil 9 subjek. Cikgu mengumumkan nama pertama adalah NUR ATIKAH NABILA BINTI MOHD AZLI. Whoa!! Berdebar bukan main. Bukan nama SZ yg cikgu sebut. Hanya sorg je tggl . Dan nama seterusnya ialah NUR SYAWALYNN ZAIN.  WOOOOOOOOWWWWWW!!!! Happy bukan main lagi SZ. Hahahahahahahaha!! Alhamdulillah pnjang dlm hati~~ Akhirnya tercapai jgk azam SZ nak dpt 9A dlm PMR.

9A ni pun bkan milik SZ sorg , tp milik parents , cikgu-cikgu dan kawan-kawan SZ yg byk tolong SZ dptkan 9A. Alhamdulillah. SZ ucap berbanyak TERIMA KASIH kpd  semua~ Sayang semua~~ <3 <3 <3

Sekarang , target seterusnya adalah SPM. SZ akan berusaha bersungguh-sungguh dan jauhkan segala perkaranegatif yg  boleh menghalang kejayaan SZ dlm SPM nnti. InsyaAllah. Ya Allah, Kau bantulah aku~. Amiin~

Setakat itu sahaja lah update SZ utk post kali ini. Dan SZ nak war-warkan dkt sini , SZ dan kawan SZ ada buat page kt FB nama dia ~Semua Dalam Satu~  . Klik sini utk LIKE. Sy harap ramai lah yg LIKE. Bukan sekadar page tau , kitaorg ada info , fakta , quotes dan byk lg. X caya , tgklah dulu page tu .. And 300 org terawal akan di add oleh SZ sbg friends. Tanda terima kasih kpd 300 likers terawal. setakat ni baru ebih kurang 10 org SZ add. Yg lain-lain tu mmg dah friend. So , ada 290 tempat lg. Sekian , Wassalam & TanQ~


-SZ-

Leave a Reply